which concert to go to in september?

26 Aug

Concert- en uitgaanstips september

Van Oana Cãtãlina Chitu tot Bongomatik, van Ultra High Flamenco tot Son Palenque

De medewerkers van MixedWorldMusic kozen weer een aantal optredens uit het enorme aanbod van de maand september. Dit zijn de concerten waar ze het meest naar uitkijken.

 

Here my personal favorites: 

Gerardo Rosales 30th anniversary
De Venezolaanse percussionist Gerardo Rosales viert zijn 30-jarig jubileum als artiest samen met internationale artiesten zoals Marcial Isturiz, Alberto Caicedo, Lazara Cachao, Charanga La Crisis, Our Latin Groove & Trabucombo. Is er een betere manier om de zomer dansend gedag te zeggen? De salsaliefhebber mag deze avond niet missen!

8 september: WesterUnie, Amsterdam

 

Bongomatik
Ze zijn onderhand de leukste band van Nederland. Elk optreden is een feest. De mix van Cubaanse soul, desertgrooves, Bombay boogie en twelve tone funk hebben ze zich helemaal eigen gemaakt, waardoor het publiek zich altijd binnen de kortste keren ‘bongomatik’ voelt.

17 september: Bimhuis, Amsterdam

 

Son Palenque
Colombiaanse muziek is het op het moment hélemaal, in zowel tradtionele als hypermoderne stijlen. Son Palenque is al dertig jaar bezig en komt voor het eerste naar Nederland. De groep werd opgericht in Palenque de San Basilio, dat in de 18de eeuw een toevluchtsoord was voor gevluchte slaven. De volksmuziek van dit stadje is sterk verwant aan muziek uit Angola, Congo en Kameroen. Son Palenque speelt dan ook een mix van Afrikaanse en lokale stijlen: een stevige cocktail van soukous, afrobeat, highlife, cumbia en champeta. De muziek van Son Palenque valt op door de opzwepende vraag-en-antwoordzang, diepe bassen en onweerstaanbare funky ritmes.

23 september: Zuiderpershuis, Antwerpen
24 september: Rasa, Utrecht
25 september: Bimhuis, Amsterdam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: